Roglin7 Creative Commons License 2019.04.21 0 0 4223

Szia Pv-vonat!

Kérdésedre válaszolva szerintem nem gyakori a matrica a Tóth vagonokon, viszont más általa forgalmazott holmin is előfordul. Én pl. láttam még H0-ás -valószínűleg Széplin- vasúti híd alján is. A Tóth több "beszállító" kisiparos termékét forgalmazta az üzletében, többek között a Széplaki játékait is. Jól ismerték egymást jóban is voltak.

Ezek a matricák valószínűleg nem is kerültek fel minden vagonra, és könnyen le is esnek amikor a ragasztó kiszárad. Ezt a Märklin gyűjtők meg tudják erősíteni, sok vagonról le van esve a kerekek olajozásra felhívó papír címke is.

Ilyen matricákat a háború előtti játék forgalmazók is előszeretettel tettek a vagonok aljára. A Chmura Lászlónak többféle is volt.

Sajnos képet erről sem tudtam csatolni... :(

Tóth-ból én csak ezzel a zöld változattal találkoztam eddig, amin még az első bolt címe -Szabadsajtó út 6.- szerepel. Később, a 60'-as években már a Váci u 73. szám alatt volt a bolt, ha minden igaz akkor a 80’-as években -az utca átszámozása következtében-változott a cím Váci u. 71.-re. A névjegykártyákon mindkét Váci u.-i cím előfordul.

Üdv:

R.

Előzmény: pv-vonat (4219)