NB2
2019.04.21
|
|
0 0
1081
|
Bár nem engem kérdeztél:)
Európában nemhogy 18, de szerintem még 16 EL szintű csapat sincs. Kellenek mennyiségi és minőségi játékosok, hogy bírd a kettős terhelést, ehhez pedig rahedli pénz kell... folyamatosan, hosszú távon! Nem véletlen, hogy a nem licences csapatok nem bírnak megmaradni. Gran Canaria jelenleg 15.! a spanyol bajnokságban (tudom, hogy nagyon erős bajnokság). Nem bírták a kettős terhelést, ráadásul az EL-ben is szinte pofozógépek voltak. Darussafaka a törököknél 11.-ik. Egyedül a Buducnostban látok némi potenciált, de tuti, hogy idén kiveri őket a Zvezda, csakhogy ne legyen meg a folyamatosság:) Olaszoknál vajon ki bírná ezt? Még a francia csapatban sem vagyok biztos. És akkor még ne beszéljünk arról, hogy lehet az Olympiacos nem fogja győzni anyagilag, ez magával ránthatja a Panát is. Idén is már az első 3 továbbjutó 7-8! fordulóval a vége előtt adva volt, olyan szinten kiemelkedett az a 3.
Az előbbi okfejtésem nagyon szép és tényleg 12 csapatos lenne az ideális, de akkor a többiekkel mi lesz?:) És itt van a kutya elásva, mert így is rohadt belterjes az egész, ha meg csökkentjük a létszámot, ugyanazok a csapatok maradnak mindig. Pedig a "kiscsapatok" közül is egyik-másik nagyon szimpi tud lenni! A következő év nagyon érdekes lesz, remélem, hogy nem minden idők legunalmasabb EL alapszakaszát fogjuk látni. |
Előzmény: N.21 (1079)
|
|