Sziasztok! Új vagyok a sörfőzés témában. A későbbiekben szeretném a teljes főzési eljárással elkészíteni a kedvenc söreimet ( Kronenbourg Blanchoz, illetve Hoegaardenhez hasonló sört), de úgy gondoltam, hogy mielőtt nekiállok, csinálok egy sűrítményes sört.
48 órája csináltam meg a leírás szerint 1 kg kristálycukorral és 20 l vízzel. Az élesztőt rászórtam a tetejére, megszellőztettem, hogy oxigén jusson bele. Már ott feltünt, hogy az élesztő sarka lyukas volt, de mivel nem tudtam mit csinálni, rászórtam, nem volt másik itthon. Sajnos nem indult meg ( olaszsped 30 literes kotyogós vödrét használom). De jól tömít mert ha rárakom az ujjam a tetejére, a kotyogó szintje megváltozik, és ha ott tartom 3 percig, akkor marad a szint szóval a tömítettség jó.
Ma este bepánikoltam hogy megromlik és rászórtam egy 7 gos száritott sütőélesztő 1/3 át. Ez 2 órája volt, azóta kotyog szépen. Nagyon nagy hülyeséget csináltam a szárított sütőélesztővel? Lehet majd érezni az ízen, vagy teljesen rossz lesz az egész? Egyébként egy Belga búzasör , a gyártó Coopers. Köszönöm szépen a válaszokat. :)