Szia!
Még szerencséd, hogy időben észrevetted... sajnos a kedvenc söreim üvegének "szája" pont ilyen, tehát a Dréher Bak, Kozel, Pilsner Urquell (meg talán az összes Dréher Zrt. által gyártott/forgalmazott sör szája ilyen "duplamakkos".
Megpróbálhatod a hagyományos koronazárral is lekupakolni (nekem mindegyik sikerült eddig), de az tény, hogy kissé "ferdén" állnak a kupakjaim a duplamakkos üvegeken.
Mégis, én inkább azt ajánlom, ha van lehetőséged, inkább szerezz be hagyományos (szimpla makk + szoknya) üvegeket, vagy "Bernard csatos" üvegeket, mert a duplamakkos lezárása egyáltalán nem biztonságos. Életem első sörét 47 üvegbe palackoztam, ebből 12 volt duplamakkos. Nem volt vele gond, de ha a kész sört kiveszem a hűtőből, és a kupakot alulról megfeszítem a hüvelykujjammal, akkor a sör "pisszen" egyet.
Tehát alapból jól zár, oldalára fordítva sem csepeg ki, de ha kicsit is meg van feszítve a kupak, akkor a zár enged. Ha több cukrot tettem volna bele a palackozásnál, valószínűleg levágta volna a kupakot.
Ha másnak más a véleménye vagy tapasztalt mást, írja meg.
Remélem, segítettem.