kardosur Creative Commons License 2019.04.12 0 0 26283

A házi sör már csak ilyen. Szerintem ez miatt ne aggódj egyenlőre. Persze lehet szűrni, de nem biztos, hogy érdemes.

Otthoni körülmények között a kész sör lotyálása, öntögetése közben oxidálódik, ízromlással  és sörromlással is járhat és mivel nem pasztőrözünk, könnyen fertőződhet is.
Az üledék az élesztő fajtájától és még más egyéb tényezőktől függően többé kevésbé elég jól összeáll az üveg alján.
Egy pár hét alacsony hőfokon tartás a palackban jót tesz neki.
Kiöntéskor kell egy kicsit vigyázni, hogy ne keveredjen fel.
Persze, annak különböző praktikák az üledék  csökkentésére.
Csak főzd a söröket és közben  pedig keress rá a cold crash, hidegtörés, zselatin kifejezésekre, persze sörfőzéssel kapcsolatban.

Előzmény: László.... (26281)