Tótikám
2019.04.11
|
|
0 0
26277
|
Láger sör főzés otthon is lehetséges csak kissé macerás. Szükséges egy külső hőmérséklet szabályzós hűtő (persze ez Ale-nél is hasznos).Télen a kivitelezés gazdaságosabb .Erjesztés 8-14 C-on, majd 24-48 óra 16-18C-on, ezután lágerezés 3C-on 4-6 hét (ha magasabb a hőmérséklet hosszabb az idő),van aki ezután szokott palackozni, és van aki lágerezés előtt. És jön egy nehéz több hónapos várakozás (érlelés), 8C -on. Ezért érdemes nov.- decemberben kezdeni.Keg-ben ( nyomás alatt) egyszerűbb a kivitelezés, vagy pl. egy üveg ballon de legyen tele. Élesztő mennyisége nagyon fontos (kb.duplája kell mint az Ale -hez) valamint egyenletes hőmérséklet tartás (persze ez Ale -nél is igaz) Az én kedvecem a swarc beer és a balti porter. És persze a dekokciós cefrézés, ez nem kötelező de érdemes egyszer kipróbálni (de nem a kezdetekben). |
Előzmény: salgabeC (26276)
|
|