Robin Creative Commons License 2019.04.10 0 0 2789

Én egy Zanussival jártam így, bár 11 évet kibirt. A Liebherr-em azt hiszem 20 évesnél idősebb már, de semmi baja, igaz hogy nem hűtő, hanem fagyasztó. Úgy látom nem nagyon érdemes a nagy nevekre hagyatkozni, mert a legtöbb hűtőt Kínában, Törökorszában gyártják, néhányat a lengyelek, és keveset a németek. Talán a lengyelek által gyártottak hasonlítanak az itthon gyártotthoz. A zanussival is az a baj, hogy ragasztott a mágneses ajtógumija, ami nem igazán cserélhető, mégha kapni is méretre vághatót. Ilyen gumit csak olyanhoz árulnak, ahol cserélni is lehet. Ahol nincs gyárilag, ott új hűtőt kell venni. Azért meg nem érdemes több 10 ezer forinttal többet kiadni, hogy a garancia lejárta után egy kicsivel cserélni lehessen. Ez van, sajnos.

A Gorenje ügyfélkapcsolata nem volt igazán jó, nem tudom változott-e az utóbbi néhány évben. Nekem fagyasztó nélküli Indesitem van, nagyon elégedett vagyok vele. Fagyasztóból van Liebherr és Zanussi is, azért van meg a régi Liebherr, mert nagyon jó.

Miele gépek nagyon jók (voltak korábban, most nem tudom milyenek), de a többi nagy márka, mint a Siemens, vagy a Bosch már nem ugyanaz, mint korábban. De ez csak az én véleményem.

Előzmény: stellaz4 (2786)