salgabeC Creative Commons License 2019.04.10 0 0 26276

Üdv! Először is köszönöm mindenkinek, aki bátorított az elején még akadozó sörfőzésben.. Mostanra sikerült 5-6 főzés, ami kifejezetten jó söröket eredményezett! Még keressük a "tökéletest". Mert hol túl édes lesz, hol a gyümölcsös íz nagyon erős... persze ez az összetevőktől függ, tudom!! Szóval előre a Söri úton! 

 

Kérdésem lenne: A lágerfőzésben van aki gyakorlott? Vagy inkább felejtős!? Ami különbséget látok, persze a megfelelő élesztőn, malátán kívül az az erjedési hőmérséklet, ( 12 celsius fok  főerjedés, 3 celsius fok utóerjedés ) Gondolom ez a 3 fokot nehéz megtalálni.. Én egy kisebb hűtőben 5 fokot mértem..  Szóval nem biztos, hogy lehetetlen! Köszi