N.21 Creative Commons License 2019.04.09 -1 2 6493

Kicsit erős tévedés ez a 4-5 embert... azt hittem te követed a lelátók világát, de ezek szerint nem, vagy nem teljesen. Család mellett már nem jutok el mindig idegenbe, sőt. De csak amit én tudok idén az az, hogy Pakson, Pesten, Zegen, Fehérváron, Kecskeméten bőven 100+-os létszámunk volt, Pécsen mindig verjük felülről 300-at, de volt, azt hiszem két éve, hogy a vendégoldali hosszanti nagylelátó konkrétan csurig volt kaposvárival, azt olyan 600-ra becsülték... a pécsiek. 

De, ha visszanézed ezeket a helyszíneket korábbi évekre is, nem nagyon találsz sokkal kisebb kaposvári létszámot.

Van egy "újabb", kifejezetten kosárlabdás kaposvári szurkolói csoport, kb. két éve tűntek fel, a nevük Somogyi Bicskások, a törzsmagjuk megvan 30-40 ember. Az, hogy szervezettebb lett most a szurkolás, nekik köszönhető, a fekete pólós Monok buktatást eredményező akció is tőlük indult. De rendeztek már gyűjtést is Karácsonykor, meg benne vannak tudtommal az állatkínzás elleni szurkolói mozgalomban is. 

A nóták változatossága is miattuk van, természetesen több a másolt, de van pár eredeti is, jól szólnak szerintem. Az izlandi tapsolásosba is sikerül már nekik egy-két szektornyi embert bevonni, nyilván a körülöttük lévő általában szurkolásra fogékonyabbakból, de már elég jó létszámban.

Keress rájuk a jútúbon, van egy jobb videó, ami nagyjából a tavalyelőtt decemberi paksi túrából lett összevágva.

Előzmény: Demetrius#8 (6492)