Ne haragudj, egyáltalán nem akartalak ezzel bántani. Mind a két furcsa meghatározást szokták használni, én tudom hogy miről van szó.
Aki inkább csövekkel dolgozik az abból indul ki, aki köracéllal az abból. Gáz-vízszerelő csővel, esztergályos köracéllal birkózik napi szinten.
Nincs ebből semmi probléma, időnként ennél sokkal cifrább fogalmazások is előfordulnak, azokat is le tudom általában kódolni. Néhány a gyűjteményből: b...ás, g.ci, stb. Ezeket alkatrészek nevei helyett szokták használni ha nem tudják a megnevezést. Általában a hibajelenség leírásakor kiderül mi is lehet a kötöszóval helyettesített alkatrész.
Tehát még egyszer: egyáltalán nem a Te megbántásod volt a célom, ha megbántottalak akkor elnézésed kérem. Csupán a vele ellentétes fogalom létezésére akartam utalni.
Segítő szándékú hozzászólásodba került bele a fura meghatározás, szerintem senkinek sem lehet szándéka ezért téged megbántani. Nem gondolom hogy valaki is felháborodott (legalábbis remélem). Inkább csak tetszett mindenkinek ez a szópárosítás. Ezért ne kérj elnézést, ezeket a fogalmakat szokták mások is használni. Írásban sokszor más értelmezést kaphatnak szavak mint személyes beszélgetéskor.
A lényeg, hogy sikerült segítséget nyújtani társunk műszaki problémájának megoldásában.