Ormió Creative Commons License 2019.04.05 0 0 43195

Sziasztok! Haladóbb fotós vagyok, de teljesen új vagyok ezen a fórumon és a videózás világában is, annyira, hogy csak tegnap óta vagyok a tulajdonosa egy Sony FDR-AX33-nak. Ma készítettük vele az első felvételt. Állványra tettük és egy kb 1 órás előadást (dumált valaki egy osztályterem nagyságú helyiségben) vettünk fel, és mivel biztosra akartam menni, HD-re állítva. Meg is van összesen 6 db MP4 fájl! 

Lenne pár kérdésem, elsőként, hogy miért 6 db? Miért darabolta szét magától, kb. 4 080 000 Kb-os szeletkékre? Az egyesítésükkel nem lesz gondom, de ott majd biztosan lesz egy-egy döccenés, ugrás.

A másik: a hang elég csapnivaló. 3-4 m-es távolságról vettük fel, de elég halk, és mintha egy bödönből beszélnének.

Az utsó kérdésem: ha a 4K-s beállítást választottuk volna, akkor azt a fájlt mivel lehetne szerkeszteni? Nem adtak hozzá ingyenes szerkesztőt. Van egy MOVAVI-m, az jó lesz?

A képminőség, kezelhetőség nekem pont jónak tűnik, csak szoknom kell a műfajt. Előre is köszönök minden segítő választ!