Az elmult nehany evben mar van alternativaja ezeknek. Az kerdes, hogy mikor lepnek a hazai bankok, illetve mikor kenyszeriti valaki oket a dijak merseklesere. Lasd pl. a roaming analogia.
Sokan nem ismerik a lehetosegeket, sokan nem tudatosak, vagy nem erdekli a dolog. Az is lehet, hogy valakinek ritkan kell. Tobb ismerosomnek magyaraztam mar ezeket a lehetosegeket, de nem erdekeltek. Van aki havonta tobbszor utazik a balkani orszagokba es a magyar kartyajat hasznalja, vagy kp-t visz. Van olyan, aki rendszeresen utalja haza a jovedelmet Mo-ra es valtja forintra, hogy az itthoni koltsegeit fizesse. Nem ertettek mit akarok. Hat akkor hagytam.
Gondolom a bank is ugy van vele, hogy lenyulja a kevesbe tajekozott ugyfeleket.
Az union belul van egy olyan iranyelv, hogy a bank nem szamolhat fel tobbet az Union beluli utalasert, mint amit a belfoldi utalasert. DE(!) ez a devizanemre vonatkozik.
Tizenegynehany eve dolgoztam irorszagban. Akkor mar koltseg nelkul utaltam haza Eurot 50 ezer euro/tranzakcioig, ha ezt internetbankon csinaltam. Jelenleg is minden Euros kp felvetelem ingyenes, mert a belfoldi is az. De ha van konverzio rogton racsap egy fix es egy szazalekos dijat. Az nincs szabalyozva. Az elejen, mikor hasznalni kezdtem, nem volt ilyen, vallalhato arfolyamon is valtottak. Bevezeteskor tanulopenzt fizettem ezert egy itthoni vasarlasnal. Utana rogton le is szoktam errol. :)