Sziasztok. 11 éve írtam ide utoljára - akkor még sima Spanci néven - felkiáltó jel nélkül, amikor is hugyhólyagrákom volt (4 cm-es, legkisebb kockázató). Megműtötték, 6,5 évig tünetmentes voltam. Gondoltam, akkor ennek szia és nem is foglalkozam vele tovább, kontrollra sem jártam az utóbbi 5 évben. Majd novemberben vért pisiltem. Ultrahang rögtön kiszúrta a 2 cm-es daganatot. Ekkor már nem volt meg a kontaktom a 11 évvel ez előtti orvossal, aki a szakma csúcsa volt és protekció által kerültem hozzá. Így elmentem a kerületi szakorvosi rendelőbe. Ashabere Dávid dokihoz kerültem, aki meg is műtött. A szövettan 5 % agresszív részt mutatott. Csodálkoztam is ez hogy lehet, 95 % kiskockázat, 5 % agresszív. Ez a doki igen alapos - ezt neten is olvastam róla vadidegen emberektől -, ezért elküldött hasi CT-re, hogy felülre is ránézzen, minden rendben van-e. Ma voltam a CT-n. Utána el is akartunk húzni onnan, hogy majd hétfőn visszamegyünk a leletért, de mindenkinek meglett mondva, hogy meg kell várni a főorvos asszonyt, mindenkivel beszélni akar. Épp, hogy kiültem várni rá, előttem voltak vagy 4-en, erre engem hívott be először és kérdezte, hogy kerültem én ide a CT-re, mi alapján utaltak be. Mondtam, hogy karácsonykor volt egy TUTUR műtétem és a műtőorvosom küldött. Hát ekkor derült ki, hogy nagy a baj, máj. Következő van a leleten: A máj megnagyobbodott, a 8-as segmentumban subcapsularisan 41 mm, 20 mm és több kisebb hypodens góc látható, a 6-os segmentumban konfluáló 60 mm átmérőjű hypodens terület ábrázolódik. Több apró hypodens góc még megfigyelhető. Minden más belső szervem rendben van, vesék, epe stb. A végén még ennyi: A késői képeken a májban látható gócok további is hypodenzebb maradnak. Egyebekben szabályos urográfiás viszonyok. A májban látható képletek matestasisok vannak megfelelnek (ezt szó szerint írtam, nem én gépeltem el, mert nekem kicsit értelmetlen mondattanilag). Primer elváltozás nem ábrázolódott. Biopsia szóba jön.
Szóval ennyi, kicsit magam alatt vagyok. Erősen májrák gyanúsnak tartom. Ráadásul szétszóródva, nehogy egy kivágással meg lehessen szüntetni.
Van köztetek, aki ért ehhez a témához? Akinek volt ilyen problémája vagy ismerősének, rokonának. Ugye szerintetek is csúnya a helyzet. Ráadásul az orvosnőnek az a véleménye, hogy ez nem valószínű, hogy a hólyagdaganat áttétje. Ez valami kis önálló akció :( Ha valaki válaszolna, nagyon hálás lennék.