dave_dömper Creative Commons License 2019.03.23 0 0 4938

Valaki, aki nálam jobban érti (ami egyáltalán nem egy nagy ügy, mert én nem értem, azt, hogy ugyan

mégis mi folyhat a sumo - sport élvonalában), szépen kérném, hogy magyarázza el, hogy mi történik

ilyen rövid időtávlaton belül egy - egy olyan Rikishi- vel, mint például Ichinojo, aki a megelőző három

Basho alkalmával gyengén közd (2018. Aki 7 - 8 / makekoshi, 2018. Kyushu 6 - 9 / makekoshi, illetve

2019. Hatsu 2019. 6 - 9 / makekoshi végez), majd egyszerre megtáltosodik és most, 14 versenynapot

követően több győzelemmel áll, mint amennyit az elmúlt három torna alkalmából bármely más kettő

során együttesen képes volt összekaparni. Csoda történt vele, szárnya nőtt, dopping, vagy mégis mi

egyéb, más történhetett vele ?

Ugyanez lenne a kérdésem Aoiyama (2018. Aki 7 - 8  / makekoshi, 2018. Kyushu 11 - 4 / kachikoshi és

2019. Hatsu ismét 7 - 8 / makekoshi), avagy például Kotoshogiku (2018. Aki 7 - 8  / makekoshi, 2018.

Kyushu 10 - 5 / kachikoshi és 2019. Hatsu ismét 6 - 9 / makekoshi), majd végül Yoshikaze esetében is

(2018. Aki 11 - 4 / kachikoshi, 2018. Kyushu 7 - 8 / makekoshi és 2019. Hatsu ismét 3 - 12 / makekoshi)

eredményesség - hullámozásaival kapcsolatban. Ez utóbbi esetekben ugyanis totál jogosan érezheti a

gyanútlan szemlélődő, hogy valamiféle "hullámvasút effektus"-szerű tüneménynek lehet szemtanúja.

Azt még csak - csak elfogadom, hogy egy - egy szerzett sérülés ily módon is befolyásolhatja valakinek az egymást követő tornák alkalmával begyűjtött eredményeit, de Ichinojo egymást követő eredmény - sorát még ennek alapján sem igen vagyok képes felfogni.

Előre is nagyon megköszönöm.