A 13. nap sok - mindent eldöntött, de a legesleg - lényegesebb dolgokat még teljesen nyitva hagyta.
Hakuho még mindig "tiszta" (ma Goeido-t verte), így csakis és csakis Ichinojó érhetné Őt utól (ha csak
1 vereség csúszik be neki) illetve előzheti meg Őt (2 vereség esetén), ami közben Ichinojo-nak hoznia
kell a hátralévő mindkét meccsét, melyek közül az elsőt, a holnapi (14.) napon az ellen a Takakeisho
ellen kell megvívnia, aki ma Takayasu-t verte, ezzel megtéve az első kötelező lépést egy lehetséges
promóció felé. Valahogy el tudom képzelni, hogy mind a mostani Sekiwake (Takakeisho), mind pedig a
reménybeli Sekiwake (Ichinojo) vért fog izzadni, de azzal a szilárd eltökéltséggel lép holnap porondra,
hogy innen akkor is győztesként távozik, ha akár Őt magát, akár ellenfelét lepedőben cipelik innen ki.
Szerintem a torna eddigi legesleg - izgalmasabb meccse lesz ez. A többiek ugyanis már bottal üthetik
Hakuho nyomát, a kachikoshijuk már megvan, így a hátralévő meccseiknek lényegileg nincs gyakorlati
tétje.
Aki számára még van a két utolsó napi meccsnek tétje, az Tochinoshin. Ahhoz, hogy a kado-ban - ból
szabaduljon, mindkét hátralévő meccset hozni kell ugyanis, másként-makekoshival- mehet a levesbe.
A 14. napon Tamawashi következik majd neki, aki (így-gyengélkedve) még sérült lábbal is verhetőnek
- megoldhatónak tűnik. Az izgalom a számára tehát a 15. (vasárnapi) meccsen következhet. Nekem
felettébb gyanús, hogy a 15. nap (vasárnap) éppen Takakeisho következhet Neki, mert a Sekiwake-
nek éppen csak az Ozeki elleni meccse hiányzik majd a Sanyaku - beliek közül. Na az sem lesz egy
mód nélkül való mulatság (ahogy Petőfi Sándor írta - mondta a "Helyiség kalapács" c. hőseposzában).
Egy biztos. Az előző két bekezdésben hivatkozott összesen négy összecsapás okán marad éppen elég
izgalom a két utolsó versenynapra is. Úgy legyen !