Hakuho-nak talán ma volt az eddigi első komoly ellenfele, és nagyon bíztam Takakeisho sikerében (hogy szorosabb maradjon ez az eddig igencsak jó torna) de sajnos nem jött össze. Onnantól, hogy összekapaszkodtak, már tudtam, hogy itt Takakeisho semmiképpen nem győzhet. De az volt az egészben a furcsa, hogy mintha Takakeisho kezdeményezte volna az összekapaszkodást, ami nyilvánvalóan egy elbaltázott ötlet volt, ezzel fejest ugrott a vereségbe. Persze az is lehet, hogy adott szituációban egyszerűen nem tudott másként reagálni, és ezért kapaszkodtak össze, persze én lehetek okos otthon a székemből, de szerintem szerencsésebb lett volna minél távolabb tartania magától a legendás jokozunát.
Nagyon tetszett az Aoiyama - Ichinoyo meccs. Több mint 400 kiló csapott össze, a régi Akebono - Musashimaru rangadóra emlékeztetett ez a látványvilág, én Aoiyamát láttam hajszállal esélyesebbnek, de itt a naív gyermeki logika igazolódott be: aki nagyobb a nagynál is, az nyer!
Szegény Toyonoshima megy is vissza a Juryo-ba... Látogatása oly rövid volt, mintha csak a moslékos vájdlingért jött volna fel Makuuchi-ba. Sajnálom, ő egy igazi veterán, és remélem, jövő utáni tornán újra láthatjuk.
Remélem Yago nem kerül Hokutofuji sorsára. Hatalmas elánnal, kiváló eredményekkel robbant be Makuuchi-ba, most viszont az alsó-középszerű teljesítményével beleszürkült a mezőnybe.
Tamawashi nemhogy Ozeki nem lesz, de most már földöntúli erőfeszítésre lesz szüksége hogy egyáltalán kachi-koshit szerezzen.