kaiorulez Creative Commons License 2019.03.10 0 0 4901

Hát így az első versenynapon már azt hittem, nem igazán lesz meglepetés, már ha azt nem nézzük meglepő dolognak, hogy a Sanyaku-k hozzák amit kell, és nincs blőd vereségük ahogy az oly rendszeres az utóbbi időben, erre érkezett Kakuryu, és megcáfolt. Ishiura visszatérésének örülök, az ilyen kis termetű birkózókban mindig volt valami különleges. Volt pár mérkőzés ma, ahol nem éreztem úgy, hogy túl nagy vehemenciával vetették volna bele magukat a felek, hogy egyet említsek, Kaisei kűzdeni-nem-akarása, bár ezt annak is be lehet tudni, hogy senki nem akar már rögtön az elején összeszedni valami enyhe de elhúzódó, vagy akár komoly sérülést.

A legpozitívabb dolog amit ma láthattam (és ez gondolom csak számomra volt meglepetés, hiszen nem néztem utána a banzuké-nak) az a "vén" Toyonoshima viszontlátása, és győzelme volt. Idejét se tudom már, mikor láttam utoljára az öregharcost, de mióta újra elkezdtem nézni a szumót (körülbelül két és fél éve) azóta biztos nem. Azelőtt Kaio visszavonulásáig követtem e sportot, és akkortájt volt jelen Toyonoshima, néha-néha a sanyaku-t is meglátogatta, jó őt újra látni.

Aminishikiről csak egy gondolat jut eszembe: Valamikor azt olvastam ezen a fórumon, hogy a birkózók minden győzelmük után kapnak bizonyos összeget azonnal, bizonyos összeget meg eltesznek nekik a visszavonulásukig, és ott majd egy összegben megkapják az egészet. Szerintem ő már erre gyúr úgymond, hogy ennyi év után bizony igen nagy pénzt fog leakasztani. Hahuho "magánynyugdíjpénztárának" összegége pedig már bele se merek gondolni.