stefi001 Creative Commons License 2019.03.07 0 0 1156

Bonyolult, mint minden francia, még a hardver (mechanikai) beszerelés sem egyszerű. Igyekeztem mindig elkerülni a francia technikát, főként, amikor a sors összehozott egy kombi cirkóval.

Amennyire lehetett igyekeztem Renault Laguna ügyben tájékozódni. Amit találtam és láttam, az nem éppen bizalomgerjesztő, legalábbis számomra. Igaz – annak ellenére, hogy már több beszerelésen túl vagyok – nem szakmám, s ezért bizony meggondolnám, hogy hozzákezdjek-e, de ezzel a megjegyzéssel nem szándékom, hogy eltántorítsalak, csak a videók alapján úgy láttam, hogy mind mechanikailag, mind pedig elektronikai szempontból nem egyszerű vállalkozás.

A gyári rádió (Blaupunkt 7 649 018 391) típusáról sem nagyon találtam, az ügy szempontjából használható anyagot.

Áttekintettem az autó (Renault) specifikus multimédia fejegységek kínálatát is, de leginkább a Megane III-hoz illeszkedőket találtam. Ettől függetlenül, lehetséges, hogy van megoldás.

Persze, ha életben látja az ember, akkor talán születhet valami megoldás, de e rövid idő alatt, a technikáról beszerzett ismereteim alapján úgy vélem, hogy egy esetleges beszerelést követően néhány eredeti kezelőszerv nem funkcionálna. Természetesen e hiányosságot az új rádió funkciói helyettesíthetnék, de az eredeti kezelőszervek inaktívak lennének (szerény tudásom alapján).

Végezetül azt tudom javasolni, hogy célszerű lenne egy Renault vagy más, fejegységek szerelésével foglalkozó szervizben tájékozódni, az adott készülék beszerelésével kapcsolatban. Biztos tudnak segíteni.

Sajnálom, de ennél többet, főként használhatót nem tudok mondani.   

Előzmény: feket663 (1154)