6 nap a tornáig, kicsit felpörögtek az események
Endo heya társaival, Daeisho és Daishomaru ellen meccselt tegnap, és 12:3-as eredménnyel zárt. a Heyanak most 7 sekitori rangú bírkózója van, ami csúcs, ennyi még sohasem volt, így Endónak számos lehetősége van, hogy vele nagyjából azonos erejű társakkal készüljön a sanyaku rangba történő visszatéréséhez. "Amikor legutóbb bekerültem a sanyakuba a rajongóim rettenetesen örültek, szeretém őket jókedvben tartani"
Hakuho a Tokitsukaze heyaba látogatott el a mai napon, ahol Shodai-jaé. Yutakayamával és Takarafujival meccselt, (öt-öt mérkőzést mindegyikőjükkel) és könnyedén nyerte az összes találkozót. Az edzés előtt a veterán ex-makuuchi Toyonoshima kért tőle felékészülési tanácsokat, a szemtanúk szerint hosszan elbeszélgettek.
Takakeisho, aki hivatalos "ozeki run"-ban van Takayasuval edzett a Minato heyában, melyet 5:7-re elvesztett. A tornákon is engatív márleggel áll az ozeki ellen (2:6)
"A szokásos formámban vagyok, ami se nem túl jó, se nem túl rossz. Örülök, hogy Takayasu felkért erre a keikora, de nem kell messzemenő következtetést levonni az eredményből a keiko és honbasho küzdelmek nagyon mások"
Elég aktív volt, összesen 23 rikishivel küzdött meg, míg tegnap csak alapozó gyakorlatokat végzett, mivel kissé aggódott a lába állapota miatt. A mai napon a "kriptonitja" azaz a mawashi sumo elleni küzdelmeket gyakorolta.
"A mai nap célja az volt, hogy ne engedje az ellenfeleit a mawashija közelébe. A sérült jobb lába már nincs hatással a sumojára, szerintem már nagyon közel van az ozeki ranghoz" tette hozzá oyakatája, Onomatsu.
Takaeisho eddig nem igazán edzett. "Számomra a pihenéssel töltött idő pontosan ugyanolyan fontos, mint az edzések. Ilyenkor inkább alszom, mint TV-t nézek, vagy más elfoglatságot keressek, de most már szeretnék teljes erőbedobással a küzdelmekre koncentrálni."