Tocy92 Creative Commons License 2019.03.04 0 1 15750

Én két dolgot emelnék ki, mindkettő edzői pozitívum nálam (azokon felül, amelyeket már ti is leírtatok). Az egyik, hogy volt játékunk, elképzelésünk és szerintem nem feltétlenül az extra dobóforma miatt volt ilyen jó a dobószázalékunk, hanem a ritmus és a működő terv miatt. Ubilla szenzációsan játszotta le a kettő-kettőket, de hát neki ez egyrészt kb. a diplomamunkája, ebben bárkinél jobb itthon, másrészt nagyon kellettek a többiek is hozzá abból a szempontból, hogy mindenki tudta, hogy mikor hol kell lennie, mit kell csinálnia. Az első percekben sem volt olyan rossz a védekezésünk szerintem, ott egy-két egyéni lemaradásunk volt (főleg Reggie-nél), meg egy-két extra is beesett a ZTE oldalán, de ennyi, egyébként Lecsóval egyetértve még Marko is magához képest teljesen jól védekezett és Ubillát sem tudom emiatt annyira elővenni, mint régebben, ebben a szezonban szerintem sokkal kevésbé lyuk hátul. No szóval az egyik piros pont a jó meccstervért jár, ami idén alig-alig létezett, mindig káosz volt a játék még szünet után is, most nem.

A másik pedig a rotáció, ami ugye Ádám örök problémája. Lehet, hogy neki is idő kellett összerakni ezt magában, plusz ugye tényleg most volt először teljes keretünk, de végig jól cserélt, jól reagált, jól forgatta a csapatot és kihasználta azt, hogy négy felnőtt, használható, pluszt adó ember ül a padon. Ez nagyon kell! Harazin a faultjai ellenére tényleg jó volt, Pustahvar szerintem abszolút a hiányzó láncszemünk hátul (nem vártam tőle ennyit, nekem nagyon látványos, amikor ő fent van), Marko és Roli hosszú perceket ült együtt a padon, mert nélkülük is ment a szekér.

Nagyon biztató volt ez a játék, főleg hogy sikerült nyerni, bravo! A baj az, hogy a riválisok közül csak a KTE nem nyert, mármint aki a 10-be kerülésért ellenfél - a Sopron sem nyert, de ha őket megelőzzük, az még mindig kevés. Nem tudom, hogy fenntartható-e ez a játék és lendület, már a DEAC ellen brutál kemény meccs, de valószínűleg nyernünk kellene még Kecskeméten is minimum a hazai győzelmek mellett. Továbbra is arra adom a legnagyobb esélyt, hogy 11-12.-ek leszünk és idő előtt véget ér majd a szezon, de a kötelező játékjavulás megvan, az eredmények is jönnek, úgyhogy bizakodni lehet.