Icek Creative Commons License 2019.03.02 0 0 2331

Üdv a csoportnak!

Egy 2007es évjáratú Berlingo Multispace tulajdonosa vagyok. Kb 2 éve vettem az autót és eddig nem volt vele különösebb gond. Mult héten szervízeltettem. Kapott új féket, kipufogót, hosszbordás szíjat görgővel, akksit meg egypár apróbb dolgot. A szervízt követő pár nap után az alábbi gond jelentkezett. Mikor elindulok és alacsony a fordulatszám a motor elkezd dolgozni és egy elég markáns berregő hang hallatszik a generátor felől. Kipróbáltam, hogy behúzom a kézit, sebességbe rakom és mint ha indulnék, terhelem a motort. A fordulat kicsit csökken, és ahogy erőlködik a motor, berreg. Visszavittem a szerelőhöz. Ha levesszük a generátor szíját, nem jelentkezik a hang. Mondták, hogy lehet rossz a generátor csapágya. Egy éve javítattam. De most újracsapágyazták. Probléma ugyanaz. Cseréltünk feszítőgörőt a rugós tőkével együtt, de ugyanaz a gond. Nem is az üzemanyagtank szellőztető mágnesszelep, mert annak más hangja van.

Lenne valakinek ötlete, hogy mi lehet ez, vagy tapasztaltatok már hasonlót? Már két szerelő kudarcot vallott.

Üdv.