jeti padawan Creative Commons License 2019.02.20 0 0 2781

Az a helyzet, hogy ez tulajdonképpen egy tő szőlő, egy jó nagy lugas. A földből ugyan három helyen bukkan elő, de azok már elágazások (egy domb lett kialakítva kertépítési okok miatt, azért az elágazásig nem fogom kiásni). Nézegettem, de az első erős vesszőnek nevezhető részek méterekre vannak a tövétől, azok is elég girbegurba ágakból erednek, és nincsenek túl jó helyeken a lugas szempontjából sem. Nem igazán volt ez megfelelően alakítva a múltban. Félek, ha ott vágom el, rengeteg zöldet fog hajtan azok előtt. Azért gondoltam arra a drasztikus átoltásra, ami a youtube-on is látható, meg ide is linkelték már:

https://www.youtube.com/watch?v=1gKTZE1Sdmw

A földből előkerülő három kart elvágnám alacsonyan, bár a legvastagabbat tuti, hogy fűrészelnem kell (jó sörösüveg átmérőjű, ha nem erősebb...). Ehhez viszont fás oltócsap (ha jól nevezem így) kell. A másik lehetőség, amit levettem a fórum olvasása során, hogy elvágom most ugyanott, de lekezelés után megvárnám az alvórügyekből előkerülő új hajtásokat, azokból választanék párat, de ha jól értettem ez is zöldbe fásoltással lenne a legeredményesebb.

Előzmény: gyurka kertész (2780)