Mozo66
2019.02.17
|
|
0 0
11202
|
Jól látod a helyzetet almát meggyet szilvát " mindenki " tud termelni viszonylag egyszerű ennek viszont az a hátulütője , hogy a nagy kínálat miatt alacsony az ár . A kajszi ára meg úgy néz ki , hogy beállt arra az értékre amit írtál .... a pálinka alapanyag esetében ... a primőrök lényegesen drágábbak lesznek . Nem tartom kizártnak , hogy lassan megközelíti az eper árát . Szerintem idén szezon elején fogunk látni 1000 ft feletti kajsziárakat a piacokon . Ha a termelői oldalról nézzük akkor ha 5 évből 3 -ban normális termés van akkor már bőven megéri .
Amúgy a brutális módon túlárazott hazai epret senki nem sokallja .... ugye szezon elején jóval 2000 felett kínálják a piacokon amikor az import 800 körül van . ( senki nem mondja hogy azért drága a hazai mert jobb , mert ez nem igaz )
Szóval egyelőre csak az eper van brutál módon túlárazva de lassan a kajszi is felkúszik mellé sőt én azt gondolom , hogy az őszibarack ára is felpattant a tavalyi évben én annak a kezdéskor 600 -800 forintot jósolok ( piac függvényében )
Ha már árakról van szó említsük meg az 1700 ft os petrezselyemgyökeret és a 350 es krumplit is .... szerintem jobb ha hozzászokunk ezekhez az árakhoz .
|
Előzmény: dr szittyo (11199)
|
|