És ha már ennyire belemerülünk, vagy 15 -16 éve egy gázosmunkánál volt a projekt része az un. EPH... nem villanyosoknak Egyen Potenciálra Hozás.
Némi szerelői munka, mérés és igazolás.
Akkor még nem tudtam mi, hát az árakat pláne nem.
Tájékozódok... hívogatom a közeli szerelőket.. úgy 5 -8 km-es körben ( na ez a mobilnál ami nem tudhatunk ). Hívtam vagy 3 -at, mind mellébeszélt, még csak közeli árakat se voltak hajlandók mondani. Az ő bajuk, nem lett munkájuk. Végül egy fiatalember vagy 35 -40 km autózott /csak a félútra /, de tőle legalább megtudtam , hogy milyen határok között mozoghat. Mondjuk ezt a telefonba is megmondhatta volna. Akkoriban 18 és 22 között volt a díj . Azóta lett még 3 EPH rendelésem... igaz más elektromos munkákhoz csatolva.
egyébként bármely kivitelezési projektnél a megrendelőnek kell lenni elképzelésének, azt az elképzelést papírra veti, kimunkálja, ha nem tudja felkér olyant aki ért ehhez. Ezért fizet.
Ezt nevezik tervnek, Ezzel megkeresi a magukat hirdető ajánló kivitelezőket a telephelyén az irodájában, bárhol ahol erre alkalmas a hely, lehet pl. a helyszín is.
A kivitelező megnézi az elé tárt valamit. Arra lehet a válasz : ez alapján meg tudom csinálni vagy nem tudom.
Ha meg tudja megegyeznek az árban és ez bizony eddig díjmentes.
Ha nem tudnak pláne díjmentes . Ha nem így lenne, az egyes szélhámosok irreális árakat adnának meg és felmarkolnák a kiszállási díjakat stb.
Természetesen a jó vállalkozó tudja meddig érdemes egy érdeklődővel foglalkozni… 5 perc vagy 35 perc.
Érezni kell ,hogy mennyire komoly az érdeklődő.