Szia KO75!
Most jöttem a kazánházból. Itt volt a szaki. Tesztelni akart, hát megtettük. Három órát ment a kazán max. terhelésen. Ez kb. 300 fok ( 170 az ajánlott!) füsthőmérsékletet, emelt 115%! venti fordulatot, max. primer levegőt jelentett. A venti alatti tömítés szerintem elégett. Iszonyat égett szag volt, pont olyan mint az első begyújtáskor.
Rotyogás semmi!! Na azért egy-egy lébubi elindult, de ez semmi. Ellenben a DT 10-13 fokról nem akart tovább emelkedni. Szerinte ez nem jó. Micsoda kolosszális megállapítás!!!!!!!!!!
Mi a megoldás? - kérdezem. Valamit csináljak! ÉN! Ő a szerelő, vagy rosszul gondolom? Szerinte 60/80-85-el kell üzemelni az a normális. Természetesen megoldás nincs.
A samott a boltozatra nem kell. Ez rontja a hatásfokot és ettől nem emel kellő mértékben a kazán. Dobjam ki, akkor javul a helyzet.
Nem hiszi el, hogy e nélkül forr a kőtartó. Csütörtökön újabb teszt samott nélkül a "SZAKI" jelenlétében. /Hitetlen Tamás!/
Röviden ennyi.
Meg kell vennem a samott lapokat erre következtetésre kezdek jutni! Tehát 3cm körbe, lehetőleg minimum felezni a felületeket és úgy talán nem reped annyira. Oké!