green69
2019.02.10
|
|
0 0
11162
|
A birtokról is szeretnék mesélni, mik is történtek. Hát kitaláltam körbe tányérozom az összes fát. Ami elsőre remek ötletnek tűnt de a 10. fa után már rájöttem hogy ez nem lesz gyerekjáték :D :D Ugyan is az elmúlt évek nem múltak el nyomtalanul a fű és az időjárás jó kis kemény talajt varázsolt nekem. De nem adtam fel és meg csináltam mindet. Jó pár du. ráment :( Az oka hogy ebbe belefogtam tiszta terepet akartam a lótrágyának. Ugyan is sikerült nagyon jó áron szereznem kb 70q-t /11000ft/ fel volt rakva kocsira csak oda kellett mennem felakasztani traki mögé is kirakni a fák alá. Mivel friss árú volt így csak terítettem , majd tavasszal beforgatom.
Egy két tapasztalatot is szeretnék megosztani. Lehet nem lesz mindenkinek újdonság de hátha valakinek segíthet. Volt a permetezéses blamám ami jó kis perzseléssel járt. Az okozó /Thiovit+Teldor+Volldunger/ váltotta ki. A ludas a teldor volt már mint ebben a kombinációban.Orvoslásra itt kaptam tippet /Amalgerol/ Azt kell mondjam ez a cumó megéri a pénzét.3 nap alatt bámulatos formába hozta a fákat a kókadozásnak vége lett és szemmel láthatóan a /körülményekhez képest/ jól érezték magukat a fák 3 hét után szintén kapta egy amalgerolos permetezést.Így további gond nélkül telett az idény. Szinte egész évben használtam a ként remekül távol tart nem kevés rovart. Nálam az amerikai lepke kabóca rajzott be tavaly és tavaly előtt is főleg miattuk használom.. Kipróbáltam az össze rovar ölőt de teljesen értelmetlen volt semmi hatás nem volt max annyi hogy eltűntek pár órára és másnap megint itt voltak.Így továbbra is használni fogom de teldorral kerüljük. A végére hagytam egy tapasztalatot/kisérletet/ két fám meg betegedett augusztus elejére. Az egyik egy friss pótlás a másik pedig egy 3 éves. Mindkettőnél nagyon durva mézgásodás volt a tünet. Mivel volt itt a fórumon egy kisebb vélemény különbség gondoltam kísérletezem. Elsőnek csak permeteztem /Chorus+Topas+Cuproxat/ gyári adagok szerint. 1 hét várakozás után én nem tapasztaltam érdemi változást talán egy minimálist. Jött még egy adag az eredmény szinte ua. Jobban fogalmazva látszott hogy történt valami de nem meggyőző. Ezután a vitatott beöntözés jött. 10L víz 50 ml Cuproxat. Mivel feleztem az adagot egy fa 25ml cuproxatot kapott. 5 nap után mentem ki a birtokra. A változás drámai!!!! a kis pótláson a mézgásodás 90%-a !!!!! Eltűnt!!! Az idősebb fán kb a fele tűnt el. Ezek után a kicsi még 1 öntözést kapott a nagy még 2-t. Helyre jött mindegyik szépen. Ezek az eredmények meggyőztek arról hogy ez a kombinált kezelés hasznos. És 70-30 arányban az öntözés felé billen a mérleg. Azt még meg kell jegyeznem hogy mellette az időszakos permetezéskor is kaptak. |
|