Na pont a 2030-as dátummal kapcsolaban írták, hogy kizárt annak életbevaló bevezetése. Egyszerűen sem az elektromos hálózat nem fogja bírni sem pedig a töltő állomások kiépítése gyakorlatilag lehetetlen... Itt ügye arra kell gondolni, hogy erre a dátumra CSAK a szigorúbb normáknak megfelelő ÚJ gépkocsi hozható forgalomba, ami gyakorlatilag CSAK A TISZTÁN ELEKTROMOS KOCSIK TUDNAK MEGFELELNI, a Plugin Hibridek NEM! A régiek még maradhatnak hosszú évekig.
Gépkocsit (főleg nem ilyen drágát) az ember nem csak a városi használatra vesz...
Az meg abszurd, hogy az autopályán csak 50-60 km tudsz megtenni elektromosan, utánna meg az Euro6-os fogyasztással mész tovább.... Ergo parasztvakítás ugyanis a rendeletet ilyen fogyasztással már nem lehet betartani, ezért mondom, hogy biztos lesz valami módosítás ezen a téren, mert életszerültlen...
Ha jól értem, akkor a 12-13 kw-os modelleket úgy lehet feltőlteni, hogy 12-13 kw/h-t fogyaszt az áramból, jól értem? Ha igen, akkor az kb. 500 FT max. 50 km-re, azaz az én kocsim (520D) 3-4 litert fogyaszt ugyanezen a távon, azaz kb. 1500 FT-ot, ehhez akkor hozzáadod az 1-2 literes benzines fogyasztást, akkor az 500 Ft + 750 Ft (kb. 2 liter benzin), azaz 1350.- Ft, tehát majdnem ugyanott vagyok, mintha nem hibridet vennék... Akkor még ott van a para az aksikkal, ki tudja mikor kell cserélni 1,5-2 millióért...
Tévedés ne essék: én is látom ezen a törekvések pozitivumait de azt is látni kell, hogy a mostani technológiávan az ésszerű használat NEM valósítható meg szerintem.
Na az új Tesla, az már kezdi kapargatni a lényeget: tpustól függően 600-900 km lesz a hatótávolság és a tőltés is állítólag sokkal gyorsabb lesz...
Amúgy a konfigurátorban az alábbi árak vannak:
530i - 15.800.000.-
520D - 14.900.000.-
530e - 16.900.000.-