Sziasztok,
Közvéleménykutatok, palackozás előtt ki hogy cukrozza a sörét? Sok helyen az üvegbeadagolós verziót olvasom, Greg Hughes a könyvében pedig kevés vízben való feloldást, és az egész sörlében való elkeverést ajánlja. Mint írja, kevesebb az esély a túlnyomásos robbanásra.
Őszinte leszek, én eléggé parázok a robbanástól, az első két főzetemet üvegbeadagolós technikával cukroztam, de minden palackot védőszemüveggel, szilikonkesztyűvel bontok fel. Na jó, nem, de majdnem. :D
Eddig egy sem robbant fel, viszont kaptam nemrég egy levendulás sört, ami gondolt egyet, és akkorát robbant, hogy az amúgy földön lévő üvegnek szemmagasságban is találtam szilánkját...
Szóval szerintetek melyik verzió a biztonságosabb, és mekkora alapja van a parámnak, hogy egyszer a kezemben robban fel az egyik?