Hokutoriki Creative Commons License 2019.02.03 0 0 4889

Hát ha ilyen dolgok történnek, az valóban elítélendő. Én most csak abból indultam ki, amit a videó alapján láttam, azt ANNYIRA nagyon durvának nem láttam (inkább lelki megalázásnak gondolnám, mint testinek, és remélem hogy inkább egy afféle beavatást láttunk, nem matiné edzést) de persze ami a színfalak mögött történik, az talán minden képzeleten túlmenően brutális lehet. Egyszer régen láttam egy dokumentumfilmet, azt hiszem a spektrumon, és ott mutatták, hogy a fiatal rikishi-ket bottal ütik (remélem csak fabottal, nem vasrúddal) azért, hogy bírják a fájdalmat. Szerencsétlen birkózó már kék-lila volt, de még tovább ütötték. Ez a fajta kiképzés inkább hasonlít spártainak, vagy középkorinak, a mai világban már abszolút nem állja meg a helyét, és alapvető emberi jogokat tipor sárba. Bár továbbra is azt mondom, legyenek kemények az edzések, de egy kicsit azért vegyenek vissza ebből az erőszakból. Pláne abban az esetben, ha ezek a csicskáztatások már öncélúak (tehát saját szórakoztatásból, vagy felsőbbrendűségük legyeztetése céljából csinálják a rangosabb birkózók), akkor azonnal be kéne szüntetni.