ezileb
2019.01.30
|
|
0 0
151
|
Noha csak februárban terveztem használni a csekkautomatát (hiszen e hónapban még volt a wCsekk), de citis bogarat ültetett a fülembe: egy kis összegű csekkes befizetéssel bepróbálkoztam az egy szem (s eddig egyetlen) csekkemmel. A beolvasás után a képernyőn megjelent a csekken is szereplő minimumösszeg, s nem nekem kellett bepötyögnöm az utalandót. (Ezt elutasítottam, mert túltöltést eredményezett volna.) Ezzel még nem találkoztam. Akár "számkitöltött", akár üres csekk, eddig az automata mindig megkérdezte, mennyit kívánok befizetni/elutalni... Ez egyrészt rossz hír, másrészt sylvyszgd-nak köszönhetően megvan a megoldás is: telefon kérni kell minden hónapban csekket a ténylegesen fizetendőről. Mondjuk, ez elég macera. Lehetne ezt pl. a netbankos felületen is kérelmezni. (Vagy küldhetnének alapból üres csekket.) Annyi hátulütője bizonyára van, hogy a csekküldésnél vélhetőleg felszámoljnak 510,- ft havi számlavezetési- csekkbefizetési díjat. Ha a ciklus vége előtt visszafizetjük (átutalással vagy - eddig - wCsekken) a tartozást, akkor ez az 510,- Ft havi költség (sőt, semmilyen költség) nem keletkezik. Így a csekkbefizetés előnyéért havi egy (értetlen ügyintéző esetén több) telefonhívással és 510,- Ft-tal fizetünk... Ha egy másik hk-val egyenlítjük ki a (teljes) tartozást, még így is megérheti.
Más: aki már kért keretemelést (hiszen itt csak a megállapított keret költhető el havonta, még hóközi rátöltés esetén is), annak mi a tapasztalata? Ugyanúgy kérnek beküldeni mindent (számlakivonat, munkáltatói stb.), vagy ez már egyszerűbb - és formálisabb - menet? |
Előzmény: citis (137)
|
|