Dúrmoller2 Creative Commons License 2019.01.28 0 0 74194

Hát, amit sok éve használok, arról kialakul a véleményem.

Nem szeretek a Waze alapján navigálni. Az én ízlésemhez képest túl exotikus útvonalakat kínál. Megnézem, és a három javaslata közül én a negyediken mennék. Sőt megyek is.
Amiért be szoktam kapcsolni , hogy jelezze az történéseket. Ami még jó benne, hogy tudok a barátaimnak egy mozdulattal ÉVI-t küldeni, azt frissíteni. De most már a barátot fészbukk értelemben értik, viszont sem én, sem barátaim nem szeretnék a fészbukkot belekeverni ebbe is. Kezelés bonyolult, mert apró érintőképernyőn működik, kinyújtott kézzel kéne pontosan bökni. A Carplayes változat jobb, mert idiveról kezelhető, viszont (még?) butított verzió.

Ennyit tudok mondani a Wazzéról.

Hogy jön ide a kínai és a kerete? Nem vagyok én keretező. Kínai szart nem építek autóba. Ha "igazi" navit/GPS-t akarok tenni bele, akkor beteszek egy Garmint. Valamit itt nagyon félreétettél.

A kocsi tetejét utoljára 35 éve fúrtam ki. Volt autóm, amiben nem volt jó a GPS vétel (fűtött szélvédő!),  akkor vettem egy Garmin "újrasugárzót",a vevőjét kitettem a szélvédő előtti árokba és a műszerfalból sugározta a jelet. Évekig megízhatóan szolgált.

:) Csak megemlítettem, hogy már az ókori görögök is használtak technológiákat a megtett út mérésére.

A Wazze és a beépített navi mást tud. A beépített navi képernyője nagy és brutál jó. (Bár a mostani árnyékolás nélküli fényes messze lemarad a régi matt mögött. Igaz, ez is transzlefrektiv.) Az autóval integrálva van. Valamennyire, lehetne jobban is. Profi munka, jól kezelhető. Szolgáltatásai, konfigurálhatósága viszont nagyon szűk. Alap navigációnak elmegy, ha lusta vagyok bármit csinálni,akkor beütöm és megnézem, mit javasol. Útvonaltervezése kicsit jobb, mint a wazzéé, érkezési időben brutál tévedései vannak.

Előzmény: Schaf (74183)