Hokutoriki Creative Commons License 2019.01.27 0 0 4875

Számomra azért érdekes ez a mostani torna, mert Tamawashi szereplését csak félidőn túl vettem észre, addig elvakított Hakuho veretlensége, és másodvonalban is inkább Kaisei, Yago, vagy Chiyonokuni eredménye volt szembetűnő. Tamawashi meghúzta magát akkor még, és csak később jött elő a "fényre", pláne mikor Hakuho lendülete megtört, és a többiek is szépen elkezdték begyűjtögetni a vereségeiket, mialatt Tamawashi minden hátralévő meccsét megnyerte. Talán csak emiatt tűnik nekem (is) úgy, hogy meglehetősen könnyedén nyert, mert a torna utolsó harmadában kezdtem csak igazán az ő meccseivel is foglalkozni, az ő jó szereplését is szem előtt tartani. Talán érdemes lenne egy gyors összefoglaló keretein belül mind a 15 meccsét újra megnézni, és így reálisabban lehetne látni az igazi eredményességét. Mitakeumi és Takakeisho szereplése meglehet, hogy azért volt számomra (is) szembetűnően küzdelmesebbnek látszó, mert ők már az elejétől esélyesként meneteltek, emiatt már az elejétől figyeltem őket, adott esetben drukkoltam is nekik, talán emiatt feléjük húzott az ítélőképességem is. De tény, a Yusho az Yusho, és már az tisztelendő, ha valaki talpon bír maradni a végéig ezen a megeröltető 15 napon.