Biztösan rosszul gondolom, vagy a talán a látásom romlott, ámde :
1./ A Takayasu - Goeido összecsapás legalábbis nekem túlzottan is békésnek - barátságosnak tűnt.
Takayasu mintha kissé túl kényszeresen, nem túl nagy elánnal ment volna bele az összecsapásba.
Aztán Goeido - amikor övet szeretett volna fogni - szinte egy baráti gesztussal rakta fel Takayasu
jobb kezét a saját bal vállára (mintha csak társas-táncra hívta volna) és ezt követően (övet fogva)
szinte a békés egymás - mellett - élés jegyében terelte ki Takayasu-t a porondról.
2./ Hakuho lehet, hogy ma a Yusho-t dobta el. Tök ugyanazt a hibát követte el, mint Tamawashi-val
szemben. Vagyis belement egy olyan játékba, hogy a meccs Takakeisho modorában és stílusában
follyon le. Számomra teljesen hihetetlen és érthetetlen, hogy egy ilyen "öreg spíler", mint Hakuho,
aki már jó 13 - 14 éve bizonyítja itt, hogy micsoda taktikai - technikai fegyvertárral rendelkezik, így - ilyen könnyedén dobjon el egy szinte már nyert tornagyőzelmet, mert lehet, hogy a mai meccsével
ezt tette. Ugyanis a megelőző meccs eredményeként mind a két Ozeki-nek lényegében a kado ban
elkerüléséért kell majd ellene küzdenie és ez épp elég motiváció egy enervált Hakuho-val szemben.
3./ Végül (de nem utolsó sorban) a Tamawashi - Hokutofuji összecsapásról : Maga a látványa ennek
az összecsapásnak (is) eléggé necces volt. Rövid lökdösődést követően az (egyébként eddig) igen
harcosan küzdőképes Hokutofuji egyszer csak váratlanul elhasalt. Végül is ilymódon a mongol szinte
ajándékba kapta a győzelmet (és könnyen lehet, hogy ezzel a Yusho - t (bár ehhez még Takakeisho-nak is lehet egy-két szava).
Amúgy egyetértek azzal, hogy Takakeisho-ból rövidesen Ozeki lesz és ezzel lekörözi Mitakeumi-t, aki
végül is, lényegében az előző évi Kyushu-n bukta el ugyanezt és most majd kezdheti előről ugyanezt
a "nagy menetelés"-t. Azért, amit itt és most szemmel láthatóan, komoly sérülésével küszködve tesz
egy "havária" (Maegashira-ba történő visszaesés) elkerülése érdekében, nagyon is tiszteletre méltó
sportemberi gesztus.
Vissza - olvasva mindazt, amit itt és most össze-firkáltam, egészen jó kis összeesküvés - elmélet
kerekedett ki ebből az egészből nemde ? Elnézéseteket kérem emiatt. Nem szándékosan tettem.