K. A Creative Commons License 2019.01.24 0 0 43405

Sziasztok!

Nem tudom, mennyire aktiv a topik

Gondoltam, megpróbálok tőletek infót kérni, hátha tudtok valamit

Történetem: 21 évvel ezelőtt műtötték a szememet az orosz módszerrel, gyémántszikével, kétszer műtöttek mire 0-as lett

Ezt követően egészen idáig nem is volt gondom, jó a fénycsóva az nem olyan, mint normál látásnál, tehát ha fény látok, de ezt leszámítva ok

Egy pályaalkalmasságin megdöbbentem, mert nem tudtam a táblán lévő dolgokat elolvasni

Én sem gondoltam, mert pár éve még mikor a jogsi miatt mentem, akkor el tudtam

Egyébként élem az életemet, sokat vezetek, és jól, ill. látom a feliratot a feliratos filmeken, tv-n, tehát a hétköznapi életben nem tűnik rossznak. Idónként nehezemre esik bizonyos távolságból a kis betűk, számok elolvasása, nem a közeli távolságban hanem mondjuk a karnyújtásnyítól kicsit messzebbinél

Ja, amit nem mondtam, rövidlátó voltam mikor műtétem lett, és elég magas dioptria -6,5 és -6,75 volt

Úgy tűnik,hogy megint távolra nem fogok látni? 

Namost a gondom, ugye dioptriát nem állapítottak meg, csak azt hogy hát ez nem jó, hogy kb 4 vgy 5 dolgot tudtam a tábláról elolvasni egy szemmel

Mivel nem tudom milyen lehet, el fogok menni vizsgálatra, csak félek,hogy mekkora lehet a dioptria, ill. ha elmegyek megkérdezném, hogy lehet-e rá kontaktlencsét használni, ill. egyáltalán van-e arra a görbületre

Nem tudom, ti mit tudtok erről? Egyenlőre egy kontaklensés helyen kérdztem meg írásban, és azt mondták,hogy vizsgálat kell rá, de általában nem alkalmas a szem

Szerintetek? VAn itt olyan, akit szintén az orosz "öreg" műtött?

Kérlek, ha tudtok, írjatok

Ja, egy infó, mikor műtöttek 21 éves voltam, és 23, mert két é kellett a kettő között.

Most 44 és mikor másnak olvasószemüveg kell, nekem nem tudom, milyen lesz, mire számítsak?

Lehet a kor hozta ki hogy változik a szemem csak máshogy, eddig jó volt

Köszi