lyukas csokoládé Creative Commons License 2019.01.23 0 0 47932

Nem tudom te mit értesz "elfogadáson", de csak azért mert az író mond valamit még nem kell bólogatni, ha értelmetlen, következetlen teljes joggal illeti a kritika. 

Amúgy a varázsvilág minden szempontból el van maradva a muglik világától, szóval nem is csoda, ha a szerelmi bájital is elnézett dolog. Ez önmagában nem baj, sőt, a szociálisan elmaradott világ egyben jó lehetőség arra, hogy társadalmi kritikát fogalmazzon meg az író. Csak akkor ezt meg is kell tenni! Persze ne legyen papolós, nem hegyi beszédet kell írni, de derüljön ki egyértelműen, hogy mi a jó és mi a rossz. Persze ez több tudatosságot igényel az író részéről...

Megjegyzem amikor Rowling a könyveket megírta (pláne az első pár kötetet) még közel nem volt ilyen hangsúlyos ez a partidrog mizéria (főleg a szintetikus drogok hiányában), szóval simán el tudom képzelni, hogy ő egyáltalán nem azzal akart párhuzamot állítani. Én azt is el tudom képzelni, hogy eredetileg valami kislányos romantika állt mögötte és talán csak közben döbbent rá, hogy talán ez mégsem helyes.

Azért érdekes, az imperius átok főbenjáró bűn, de a szerelmi bájital - aminek hatása meglehetősen hasonló - azt meg az iskolában tanítják serdülő gyerekeknek. :)

Előzmény: nünüke88 (47930)