nekem a kertem a Lovagló utcában, a "Micsurin kert" mellett van. Ott állítólag lőtér is volt az ötvenes évekig? Fél méteren jön egy kavicsos-vasoxidos réteg, ami 10-20 cm, nagyon kemény, mintha emberkéz alkotta volna... Utána is megmarad a kavics, de ritkábban. Ez a Pannon tenger kavicsaljzata lehetett... Viszont érdekes, hogy a "megörökölt" 15-20 éves cseresznyefa viszonylag szép, bár látszik a törzsméretből, hogy nőtt volna nagyobbra is... Szóval nem jó a talaj, csak a felső 30-50 cm.
Amalgerol: konkrétan megmentette az egyik kajszifám (pöndörödő, száradó levelek...), amira már keresztet vetettem. Persze, lehet, hogy nem az Amalgerol tette ezt, de mindenesetre a többszöri beöntözés, levéltrágyázás után látványosan meggyógyult. Csak ez a fa mutatott ilyen tüneteket, a szomszédai mind gyönyörűek. Egy som bokrot is kezeltem vele, az is megmaradt.
Hogy a fórumnál maradjak - SOM :)
A som már évekkel ezelőtt meglepett azzal, hogy nagyon vízigényes fiatl korában. Részben ez volt a gondja, de az Amalgerol is segített. A kb. 5-6 éves Jolico somom már nem annyira igényes.