Hokutoriki
2019.01.17
|
|
0 0
4798
|
Endo meccse nekem is nagy kedvencem volt. Milyen szögekből jött vissza ott a szélén... Hakuho meg továbbra is zseniális. Kezdek biztos lenni abban, hogy ezeket a bemozdulásokat (hogyan is nevezik? Matta?) szándékosan csinálja. Korábban is megfigyeltem már, talán Takayasu ellen volt egy sorsdöntő összecsapása, ott is bemozdult kétszer is, majd harmadszor, mikor Takayasu totál összezavarodott már, könnyedén hozta Hakuho a meccset. Most is talán megérezhette, hogy Nishikigi komoly ellenfél, és próbálta kizökkenteni őt a koncentrációjából, vagy épp feldühíteni. Ez utóbbi szerintem össze is jött neki. Ez már egy fizikai-technikai síkon felüli taktikázás, (persze csak ha helyesek a meglátásaim) ami egy ilyen sportnál meglehetősen nagy teljesítmény. Hakuho bemutatja, hogy kell 5-0-ra állni úgy, hogy messze nincs toppon az ember. Egyedüliként menti a felsőbb Sanyakuk büszkeségét.
Yago-nak is eddig szép a bemutatkozása. Nem néztem utána, ki is ő, csak annyit tudok, amennyit itt a fórumon olvashattam, hogy nagy tehetségnek tartják. Az ilyen újoncok mindig nagy vehemenciával vetik bele magukat az első legfelsőbb osztálybéli harcaikba, tehát nem csodálkoznék rajta, ha egy erős kachi-kosival kezdené Makuuchi pályafutását.
|
|