Üdv.
Régen jártam erre, de egyáltalán a fórumon.
A parkerdei talaj az egy külön téma, ha aszályos időszakban kiszárad, akkor csak dinamittal lehet kertet művelni. Nekem is csak hordóim vannak, ha az égiek adnak, akkor van egy darabig vizem.
Nekem egy 150 négyszögöles telkem van, de eddig még semmi nem pusztult ki. Az igaz, hogy eső után két max. három nappal kapálni kell, mert utána már késő, cserepesedik a föld. Én komposztálok, ami gaz (nem virágzó), fűnyesedék, sőt háztartási hulladékot is szoktam gyűjteni,
az mind belekerül a komposztba. Nem terítem szét a kertben, hanem koncentráltan használom, csak a sorokra (pl. borsó, zöldségek, cékla), vagy pl. a paradicsomnál tövekre, plusz NPK 151515 kapnak. Az idén viszont vennék pár szalmabálát és a növényeket ezzel mulcsoznám. Jobban megtartja a talajnedvességet, plussz a gaz sem nőne a mulcs alól olyan vidáman. Az összel űltetett Feketicsi meggynél, Gönci magyar kajszinál, valamint az oltott és átültetett Mirabella
von Nancy szilvánál a gyökerek köré, most először permeteztem Amalgerol-t. Majd a vegetációban, lombra is fogok permetezni. Sok kedvező leírást olvastam a felhasználásával kapcsolatban. Várom a saját tapasztalatot.