Hokutoriki Creative Commons License 2019.01.15 0 0 4771

Én nagyon csodálkozom hogy Kisenosatót idáig engedik szerepelni, és ki tudja meddig még. Nézegettem korábbi Jokozunák visszavonulás előtti időszakait,(annyira mélyen mondjuk nem mentem bele, de) meglehetősen példátlannak tűnik Kise esete. Musashimaru egy gyalázatos év után visszavonult. Takanohana bár az utolsó időszakában igen hosszú ideig (majdnem két évig) sérült volt, de legalább amikor valóban kiállt, nem hozott szégyent magára. Kivéve persze a legutolsó tornáját, de azután vissza is vonult. Kisenosatónál viszont úgy érzem, ez már a sokadik "utolsó" tornája...

Takakeisho onnan folytatja, ahol legutóbb abba hagyta. Úgy néz ki, megint nem lehet majd félvállról venni.

Takayasu eddig elég lehangolóan szerepel. Megint csak valami halott test szerű szabálynak köszönhető a győzelme, mert nem kicsivel ért ő hamarabb talajt.

Az első napon Kakuryu hihetetlen reflexe lepett meg, ma meg Hakuho piruettje. Ezek a Mongol Jokozunák a fizikai erőn és technikán felül is tudnak valamit. Mintha az érzékeik (reflex, egyensúly, koordináció) fejlettebbek lennének a többiekénél. De ez például Ura-ra is igaz. Kakuryu-t sokszor lesajnáltam, hogy nem igazi Jokozuna alkat, de időről időre azért meg tud lepni.