Regina Cuore Creative Commons License 2019.01.14 0 2 466

Ha kérdéseid valódi érdeklődésből származnak, akkor itt a válaszom.

Számotokra mit jelent az Orbán által célként kitűzött "illiberális demokrácia"?

A liberális kizárólagosság trónfosztását, ami a demokráciát illeti. Demokrácia az, amikor szabad választások vannak. Ennek nem feltétele a liberalizmus.

Nem gondolom, hogy minden Fideszes elhiszi, hogy az ég világon minden a migránsokról szól (az oktatástól az egészségügyig).

Magam sem gondolom. Bár az olyan mértékű migráció, ami a népességarányokat lényegesen megváltoztatja, az eddigi népesség szabadságjogait fenyegeti.

Mit lehetne, vagy kéne tenni a korrupció ellen? 

Legtöbbet az az egyén tehet valamit a korrupció ellen, aki rendesen adózik a jövedelme után, és beszerzései, valamint az igénybe vett szolgáltatások vásárlásakor számla alapján fizet.

Mindennel meg vagytok elégedve úgy, ahogy van?

Az túlzás. De tisztában vagyok vele, hogy ha azt szeretném, hogy bármi jobb legyen a környezetemben, az elsősorban rajtam múlik. Nekem kell tennem érte. Másoknak ugyanígy. Nagy fontosságot tulajdonítok az egyéni felelősségnek. Ülni, panaszkodni, és a sült galambot várni - az a legkönnyebb. Nem megoldás.

Egy normálisan működő demokráciában az embereknek bármikor joga van a kormányon lévő hatalmat kérdőre vonni, ellenvéleményét kifejezni. Bármikor. 

Ez a lehetőség is megvan. Lehet tüntetni, a törvényesség betartásával. A véleményt is ki lehet fejezni, különböző platformokon, a neten is. A szólásszabadság korlátozásáról egyelőre komolyabb formában csak a facebook cenzúra vonatkozásában hallottam. 

Előzmény: Ebrodo (-)