dave_dömper Creative Commons License 2019.01.14 0 0 4770

Valóban, rendkívül.tanulságos nap volt ez a mai.

Most eltekintve attól az igazságoktól, amit KIse - ről itt leírtatok, nekem benne legfőként az tűnik fel,

hogy mennyire igazatok volt akkor, novemberben, amikor azt tettétek le "a papírra", hogy a technikai

tudása, a sumo- eszköztára egész egyszerűen nem üti meg nemhogy egy Yokozuna-tól joggal elvárt,

de sok esetben még az Ozeki- szintű mértéket sem. Talán éppen emiatt fordulhatott elő, hogy ezek a

nagyon vehemens és felettébb motivált fiatalok, mint éppen Mitakeumi, Hokutofuji és Takakeisho oly

simán páholják el, hogy fel sem képes ocsúdni és már kinn van a ringből. Ha Ő tényleg el is szeretné

kerülni / el szeretnék Vele kerültetni ezt a megalázó és szégyen-teljes vissza-vonultatási procedúrát,

szerintem még azt megelőzően, önmagának kellene ezt kezdeményeznie, de még a Hatsu befejezte

előtt. Úgy valahogy talán elegánsabb lenne, bár most már ebben is kételkedem.

A Sanyaku teteje számára is egyáltalában, rettentő megalázó nap volt ez a mai is. Valójában Hakuho is

csak ordas mázlival kerülte el a vereséget, nem is nagyon értettem, hogyan is volt képes Tochiozan el-betlizni azt a már szinte megnyert összecsapásukat. Az ábrázatukat nézve szerintem maga Hakuho se

nagyon értette a dolgok ilyetén alakulását. Kakuryu pedig még rosszabbul járt. Úgy "gyufázott", hogy

az már megalázó volt. A Takayasu - Myogryu meccs ítéletéért mind a Gioyi, mind pedig az öt székbíró

számára helyben jogerős kényszer - visszavonultatást kellett volna a Szövetségnek kezdeményeznie.

Más esetben sokszor láttam ilyenkor, hogy egy ennyire téves Gioyi - állásfoglalásra legalább egy - két

székbíró karfelemeléses mozdulata volt a reakció és ezt monoii követte. Most ez elmaradt. Tochinoshin

látványa számomra továbbra is érthetetlen, megmagyarázhatatlan, eszköz-nélküli, egysíkú és könnyen

kiismerhető. Árnyéka önmagának, akárcsak Goeido. Vannak azért örvendetes jelenségek is, Ichinojo-é

például feltétlenül idetartozik.