Valóban, rendkívül.tanulságos nap volt ez a mai.
Most eltekintve attól az igazságoktól, amit KIse - ről itt leírtatok, nekem benne legfőként az tűnik fel,
hogy mennyire igazatok volt akkor, novemberben, amikor azt tettétek le "a papírra", hogy a technikai
tudása, a sumo- eszköztára egész egyszerűen nem üti meg nemhogy egy Yokozuna-tól joggal elvárt,
de sok esetben még az Ozeki- szintű mértéket sem. Talán éppen emiatt fordulhatott elő, hogy ezek a
nagyon vehemens és felettébb motivált fiatalok, mint éppen Mitakeumi, Hokutofuji és Takakeisho oly
simán páholják el, hogy fel sem képes ocsúdni és már kinn van a ringből. Ha Ő tényleg el is szeretné
kerülni / el szeretnék Vele kerültetni ezt a megalázó és szégyen-teljes vissza-vonultatási procedúrát,
szerintem még azt megelőzően, önmagának kellene ezt kezdeményeznie, de még a Hatsu befejezte
előtt. Úgy valahogy talán elegánsabb lenne, bár most már ebben is kételkedem.
A Sanyaku teteje számára is egyáltalában, rettentő megalázó nap volt ez a mai is. Valójában Hakuho is
csak ordas mázlival kerülte el a vereséget, nem is nagyon értettem, hogyan is volt képes Tochiozan el-betlizni azt a már szinte megnyert összecsapásukat. Az ábrázatukat nézve szerintem maga Hakuho se
nagyon értette a dolgok ilyetén alakulását. Kakuryu pedig még rosszabbul járt. Úgy "gyufázott", hogy
az már megalázó volt. A Takayasu - Myogryu meccs ítéletéért mind a Gioyi, mind pedig az öt székbíró
számára helyben jogerős kényszer - visszavonultatást kellett volna a Szövetségnek kezdeményeznie.
Más esetben sokszor láttam ilyenkor, hogy egy ennyire téves Gioyi - állásfoglalásra legalább egy - két
székbíró karfelemeléses mozdulata volt a reakció és ezt monoii követte. Most ez elmaradt. Tochinoshin
látványa számomra továbbra is érthetetlen, megmagyarázhatatlan, eszköz-nélküli, egysíkú és könnyen
kiismerhető. Árnyéka önmagának, akárcsak Goeido. Vannak azért örvendetes jelenségek is, Ichinojo-é
például feltétlenül idetartozik.