medve talp Creative Commons License 2019.01.11 0 0 44

Csúszik a nyugdíjak kifizetése

2019.01.11. 09:01

Péntek reggel több olvasónk is jelezte, hogy nem érkezett meg a nyugdíja. A bankok szerint lehet, hogy hétfőig csúszhat a kifizetés, délelőtt háromnegyed tizenegykor viszont az alábbi közleményt adta ki a Magyar Államkincstár:

Nincs fennakadás a nyugdíjak kifizetésénél

A Magyar Államkincstár felhívja a figyelmet, hogy nincs fennakadás a nyugdíjak kifizetésében.  A bankszámlákra érkező nyugdíjak jóváírása technikai okok miatt napközbeni jóváírással történik meg.  A bankszámlára érkező nyugdíjakat tehát az érintettek a mai nap folyamán megkapják.  A postai kifizetések 2019. január 14-én indulnak el.

Az olvasóink péntek délelőtt az alábbiakat írták a tapasztalataikról: 

„Eddig sohasem fordult elő, hogy reggel 8-kor ne legyen a folyószámlámon a nyugdíj – ez ma megtörtént." 

"Az államkincstár azt mondja, elutalta, a bankok azt mondják, ők bizony nem kapták meg! Arra hivatkoznak, hogy GIRO probléma van, de akkor minden banknál?"

A jogszabályok szerint a januári nyugdíjat január 11-én kell átutalni. Eddig az esedékesség napján reggel már elérhető volt a számlán, ma pedig (09 óra 40 perckor) még nem érkezett meg. Én az OTP-nél, a nejem pedig egy másik banknál vezeti a számláját, de egyikünknek sem utalták át a nyugdíjat

– írták, de telefonon is többen jelezték, hogy ugyanez a helyzet náluk. Egy másik olvasónk azt írta, Giro tájékoztatása szerint pénteken napközbeni elszámolás keretében küldik a bankoknak a tételeket.