Vita indítónak idéznék egy elgondolkodtató kommentet a rendőrök facebook oldaláról, arról az oldalról, ahol a napokban 10 percenként (de még éjszaka is óránként) érkeznek újabb és újabb elszomorító történetek, kitálalások borzasztó munkakörülményekről és képi bizonyítékok eszméletlenül méltatlan fizetésekről. Kérnék mindenkit, picit gondoljon bele ennek a kommentnek a tartalmába. Szerintem érdemes, engem nagyon megérintett, több szempontból is:
"Nagyon-nagyon drukkolok és ha valahogyan tudok, segíteni is próbálok, jelenleg annyit tudok csak tenni, hogy minél több ismerősömmel megosztottam az oldalatokat, hogy mások is lássák, hogy problémák vannak. Minél többen tudnak róla, annál nagyobb a kényszer a változtatásra odafenn.
Reménykedem, mert minden rendőr megérdemli, hogy megbecsüljék. És bevallom némi hátsó szándék is van bennem minden egyes hasonló ügynél, hiszen egyértelmű érdeke minden magyar állampolgárnak (így nekem is) egy működő rendőrség létezése is. Hogyan tartható fenn a biztonság, a jogállamiság megbecsült rendőrök nélkül? Sehogyan.
Van bennem némi aggodalom is, hiszen az évek alatt számtalan hasonlót láttam más területeken :( És újból és újból arra jutottam, hogy "na ezt azért már csak nem hagyják figyelmen kívül", "most már azért biztos tesznek valamit, lesznek változások", ami számtalan esetben csalódással végződött.
Nincsenek politikai érdekek emögött, nincsenek pártpolitikai ambíciók! ÉS NEM IS SZABAD HAGYNI, HOGY AZOK LEGYENEK! Pusztán szeretnék egy olyan országban élni, ahol az emberek problémáit meghallgatják és reagálnak rá! Ahol a problémákon változtatni tudók vannak megkérdőjelezve, nem pedig az elszenvedők, akik szólni mernek!
Szeretném, ha a rendet fenntartó rendőreinket megbecsülné a társadalom (nem csak anyagilag, de anyagilag IS). Szeretném, ha a szüleimet nem olyan orvosok látnák el, akik végtelenségig kizsigerelve a műszakjuk 23. órájában kezdenek bele egy műtétbe. Szeretném, ha a gyermekeimet tanító tanárok szakmai aggályai meg lennének hallgatva, hiszen nem kormányt akarnak dönteni, pusztán a gyermekeink szebb jövőjét szeretnék biztosítani, és nem értik, ehhez miért szükséges a szövegértéses matematikai példák helyett a molotov-koktélokról részletes leírást adni egy tankönyvben. Szeretném, ha meg lennének becsülve a nővérek, és meghallgatnánk az ő problémáikat is, ahelyett, hogy a problémáikról beszélő nővért hajszolják párt politikai érdekek mentén öngyilkossági kísérletbe (fekete ruhás nővér)!
Szeretném, ha egyszer, csak EGYSZER megértené mindenki, hogy mindez mindannyiunk érdeke és nem pedig az odafenn ülő akárkiké..
Szeretném, ha egyszer, csak EGYSZER jobbon és balon, a kormányra vagy a kormány ellen szavazó összes ember határozottan kimondaná PÁRTATLANUL, hogy igen is szükségünk van rendőrökre, tanárokra, orvosokra, mentősökre, tűzoltókra, nővérekre, egyetemet végzett emberekre, szakmunkásokra és MINDENKIRE! És szükségünk van a MEGBECSÜLÉSRE és hogy meghallják a hangunk, hogy meghallják az aggályainkat és tegyenek is értünk végre!!
Hiszek benne, mert hinni akarok, hogy a társadalmunk eljut egyszer erre a szintre!"