Erre irtam, hogy ha nem tudjuk hogy mi a valóság, akkor valóságos anyagi dolgokat sem tudunk létrehozni.
Írni írtad, csak nem igaz. :-)
Minden anyagi dolog létrehozásához ismernünk kell az anyagi valóságot legalább addig a szintig, ameddig létre tudjuk hozni
Ez rendben van. Csakhogy itt meg az a felismerésed hiányzik, hogy a kvantummechanika éppen hogy a valóság megismerésének egy mélyebb szintje. Olyan dolgok elkészítését teszi lehetővé, amelyeket enélkül nem sikerülne. Ilyen az összes modern processzor, flash memória, lézer, fényképezőgép.
Most persze ismételgetheted, hogy ugyan dehogy, ezeket egész máshogy tervezik. Csak az a szépséghibája a dolognak, hogy neked fogalmad sincs erről, én meg értek hozzá, ezt tanultam, pontosan tudom hogyan használják a kvantummechanikát ezekben az eszközökben. Például a diplomamunkám lézerekkel volt kapcsolatos.
Nem találnád furának, hogy ha egy szivsebész a szivsebészetet valamiféle matematikai/fizikai axiómákra és modellekre épitené, ami józan ésszel nem belátható, és a szivsebészeken kivül senki sem értene?
Meg fogsz lepődni. Én kifejezetten megnyugtatónak tartanám ezt, mert azt jelentené, hogy a szívsebészet szintet lépett, sokkal megbízhatóbb alapokra sikerült helyezni mint ahol most tart.
Példa erre a genetika vagy a molekuláris biológia, amely forradalmasította a biológiát, és egyre nagyobb szerepet kap az orvostudományban is. Nagyon más ez, mint a korábbi módszer, hogy teszem azt sikerült találni egy jó kis gyógyfüvet, de senkinek lövése se volt, hogy mi a hatásmechanizmusa.
Megjegyzem, most se érted, mit miért tesznek a szívsebészek, szóval neked ugyan mindegy.
Ezzel hogy lehet félvezetőt épiteni?
Ha elég jó vagy a felvételihez, elvégzel minimum 6 évet mérnök-fizikusi szakon, akkor megértheted. Anélkül vagy elhiszed azt amit azok mondanak akik értenek hozzá, vagy nyomod a saját butaságaidat a végtelenségig.