isabellee2 Creative Commons License 2019.01.08 0 0 400

A teniszezés és éneklés nem befolyásolja az életem, max csak élvezem nézni, hallgatni. De amit a tudósok a világról mondanak, az mégis érinti az ember életét. Ha meg egyáltalán nem érinti az életünket, mert nem is valós dolgokról szólnak, akkor ne is tájékoztassák az embereket, hanem csinálják maguknak, mint pl. a sakkot.

Neked is fontosak azok a dolgok, amik érintik az életedet. Nem tudsz szivsebész vagy agysebész lenni, ha nem ennek tanultál. De a szivsebésztől és agysebésztől elvárod azt, hogy amit csinál, logikus legyen. És elvárod, hogy elmondja neked logikusan, hogy mit fog csinálni (túlzott részletek nélkül). Szerintem megijednél, ha azt mondaná, hogy "ez nem logikus, és nem érthető, és egy logikátlan axiómából indultunk ki".
Szerintem sehol se szeretnéd, ha valahol ezzel jönnének neked: "a kiinduló axiómák logikátlannak tűnnek, ehhez rengeteg tanulás kell". Képzeld el, ezt mondaná az ügyvéded, orvosod, szakorvosaid, fogorvosod, autószerelőd, ügyvéded, villanyszerelőd, banki ügyintéződ, stb.

Előzmény: mmormota (395)