Outsiderként értem is meg nem is ezeknek a Nagy Torna-kat megelőző felméréseknek a hasznosságát.
Egyrészről valós tétjük ugyan nincs, ám mégis adhat valamiféle képet a résztvevők számára a várható
ellenfeleik fizikai és mentális állapotáról egyaránt. Úgy gondolom, hogy a nem egy - azonos iskolához
tartozó Rikishi-k ilyenkor mérhetik össze az erejüket-képességeiket másokkal, mert az iskoláikon belül
nyilván éppen elég alkalmuk van egymással edzeni a tornák közötti időszakban is. Szóval ez egy olyan
alkalom, amikor valós tét nélkül edzhetnek-küzdhetnek olyanokkal, akikkel szinte bizonyosan szembe
kerülhetnek a következő Nagy Torna valamelyik versenynapján. Ennyiben értem ennek a jelentőségét.
Amit nem értek az, hogy egy ilyen helyzetben ugyan miért mutatnák meg magukat teljes erőállapotuk
felkészültségük - mentális állapotuk tekintetében, hiszen a torna alkalmával sok esetben a pillanatnyi
diszpozíció és emellett a meglepetés - faktor (is) döntő lehet egy - egy összecsapás végső kimenetele
szempontjából. Teljesen biztos vagyok abban, hogy ezek a nehéz fiúk - eltekintve a nagy sebességgel
feltörekvő fiataloktól - amúgy épp elég információ birtokában vannak egymás képességei - pillanatnyi
erő,- és fej - béli állapotáról. íly módon úgy érzem, hogy a meglepetés faktor igenis eldönthet ilyenkor
az egyének szempontjából fontos, sok esetben szinte létfontosságú, döntő összecsapásokat. Mindazon
által könnyen lehet, hogy tévedek és rosszul - helytelenül gondolkodom.