Tudod, hogy nem új órában utazom igazán, és nepper sem vagyok.. :-))) De például az itt emlegetett Nomosnál is ebbe a keretbe ma már csak a legegyszerűbb, belépő kézihúzós fér bele.
És szerintem az sem ér ennyit.. Nagyon szép, de napi használatban nem túl állóképes óra (egy kedves ismerősöm vett egy, az enyémhez hasonló Ludwigot, napi szinten hordta-hordja, sportol, de olyankor szigorúan mindig leveszi - de aktív, izgő-mozgó életet él, és, hát... Már kétszer veszett el a felhúzótengely, folyton elállítódik durván, stb...
Nagyon nehéz jó tanácsot adni. Mindenki árai elszálltak, igazándiból a még mindig feltörekvő márkák körében lehet ésszerű ár/érték arányú órákat találni. De inkább nem mondok semmit, úgyis csak vitát generálnék.. ;-)))
Diliház van, az ebayon egy német jóember éppen egy Poljot 2200-at akar eladni 6750 euróért. Persze, unikális ritkaság - no, de legyünk már észen...
Mindenesetre pofás kinézetű automata-acél-zafíros Tissotok, vagy szerintem még mindig jó vételnek számító Steinhartok 500 euró körül már vannak - ezek még ésszerű, és szerethető órák. Nem, nem nyújtanak műszaki különlegességet, de korrektek és elég sokáig fogják bírni a gyűrődést.