Rőth Sándor Creative Commons License 2019.01.02 0 0 16498

Szerintem rossz a kerdes felvetes, es rossz kerdesre rossz valaszok szuletnek. 
A kerdesed a gepre, gepekre vonatkoznak. En egyszerubben es durvabban fogalmazok, nem csirol van szo, hanem arrol, mitol vizelem le a labom szarat. En a kepektol hugyozom le a bokamat, es nem a gepektol. Persze van nemi osszefugges koztuk, de normalisan a kepeket szereti az ember, ha fotozasrol van szo. Ebben a gepek segedeszkozok. Nekem a digitalis gepek nagyon kedvesek, gyonyoruen meg lehet valositani veluk, amit elkepzeltem. A kepnek ettol az elkepzelestol kell fuggenie, nem a csi aramoltato, szivet melengeto gephez kell temat keresni, hanem forditva. 
Jo esetben ez gep, es technologia, technika fuggetlen. A digitalis gepek azert jelentenek komoly segitseget, mert a felvetel azonnal visszanezheto, kiertekelheto. 
Masfajta szemleletmod kell ehhez a technikahoz, teves szembeallitani a hagyomanyos filmes fotozassal. Attol fogva, hogy szamtalan felvetel keszitheto "koltsegek nelkul", szabadabban lehet nyomni az exponalogombot, aminek tobb elonye van. Altalaban ezt hatranykent emlitik, -foleg az analog baratai- de szerintem nem az, foleg kello tudatos gombnyomogatas eseten. 
 Ezzel egyutt, en magam az utobbi evekben szinte tobbet fenykepezek filmre, mint digitalisra. Nincs hozza semmifele filozofiam, es nem is szeretem oket. Egyszeruen csak szeretek filmre fenykepezni, es kesz, de nagy ervagasnak ereznem, ha nem lenne digitalis felszerelesem. 
Sok gepet nem ismerek, de nem tudnek rossz digitalis gepet emliteni, az utobbi evek termese mind folotte van az atlag felhasznalo tudasanak, igenyenek. 

Előzmény: misikt (16494)