nobolond Creative Commons License 2019.01.02 0 0 433

(Szigorúan csak SAJÁT tapasztalataim, senkinek nem javasolok semmit, mindenki forduljon orvoshoz ! )

Fogadjátok csak úgy, mint monológot...- legfeljebb majd Tamás dr. kiigazít...

Mint "gyakorló" hasnyálmirigyes - évek óta epehólyag nélkül - az utóbbi időben többször éreztem enyhe-közepes köldöktáji fájdalmat.

Kibírható ! - az intenzitása messze elmarad az emlékeim szerinti akut tünetektől, de azért, aki már átélte, fél...

Legutóbb persze karácsonykor jött elő - pedig "nem vagyok már a régi" - jóval kevesebbet "csipegetek". ("Hát igen, a legtöbb eset heggel gyógyul, és a hasnyálmirigy talán már sosem lesz a régi...")

Hátba sugárzás nincs, hányás nincs, de mintha "megrekedne" az emésztőrendszer - azzal, hogy NEM a köldök alatt van az enyhe fájdalom (belek), hanem jóval feljebb...

("Jaj, csak kórházba ne...!") Egy- másfél napig bírom a (szinte) teljes éhezést (na jó, a legegyszerűbb háztartási kesz, aszpartam-édesítőszeres filteres tea...) - dehát piszkosul mar a gyomrom... Próbáljuk meg a savlekötőt ! - hiszen a savas gyomor és a lúgos közegű hasnyálmirigy nem barátai egymásnak.

Ehhez még napi 1-2x 1-2 Pangrol 25000 kapszula... Hát... Mondjuk több ilyen koplalási ciklust végigcsináltam az elmúlt hetekben - talán most már kezdek túllenni rajta... Magától értetődik, hogy alkoholt egy cseppet sem évek óta (még szilveszterkor se ! - de talán ezt tudom megállni legkönnyebben.

A legjobb "jelzés", hogy (talán) helyreállt a berendezés : ha van normális széklet, teljesen elmúlt a fájdalom / érzékenység, és "egészséges éhségérzet" jelentkezik - ami valahogy más, mint a diétázásban előjövő "parancsoló" maró gyomorsav túltengés...

Talán ha itthon szedhetném az előírt gyógyszereket, és itthon kapnám a "0" kalóriához társított infúziót, azt el tudnám fogadni - persze utóbbit

meg kell fizetni... :(((((

Ami a konkrét kérdés(eke)t illeti : bizony a gyomor és a hasnyálmirigy kapcsolatban van egymással ! - a máj (akinek van, az epehólyag...) pedig igen szoros kapcsolatban van.

Valóban, a terápia lényege : nyugalomba helyezni a hasnyálmirigyet - ehhez legalább infúziós "0" kalóriás napok kellenek - de esetenként még szondáznak is orron keresztül... (Ez utóbbit annak idején csodák csodája megúsztam...!)

Előzmény: Gama53 (432)