i perseguitati_ Creative Commons License 2018.12.30 0 0 1008

Szerintem nem ennyire fekete vagy fehér ez a történet. Abban hogy a Milano, a korábbi néhány évtől eltérően, végre újra a tőle elvárható szint közelében teljesít az Euroligában, és a korábbi évek bukdácsolásain túllépve a Serie A-ban is dominálni tud, minden egoizmusával együtt, nem kis szerepe van Jamesnek. Abban sem vagyok biztos hogy csütörtökön rajta ment volna el a Milano tel-avivi győzelme. Nem zsákbamacskát vettek vele, ő ilyen volt a Baskoniánál (hozzátéve hogy vele szerepeltek utoljára az FF-ben 2016-ban..) és a Panathinakosznál is. Az Euroliga egyik legjobb shootere (minimum top 5-ös az egész mezőnyben)

Ezzel együtt is, ha Pianigianival tengelyt akaszt, úgy fogják kidobni a keretből a 2 és fél millió dolláros fizetésével, hogy a lába nem éri a földet.

Amúgy nekem az idei mezőny nagyon tetszik, talán a Darussafaka lóg egy picit ki (nemcsak az eredményeik okán, de például amiatt is, hogy nincs közönségük), de ők is képesek bárki ellen a meglepetésre.

Nagyon kíváncsi leszek, a Bell-Bitadze-Cole trióval durván megerősített Podgoricára, különösen hogy állítólag Repesa veszi át hamarosan a csapatot. Hogy mennyire erős egy játékos esetében az euroliga-faktor, azt Norris Cole leigazolása jelzi. Róla azt kell tudni, hogy alaphangon is minimum (havi) 75-80 ezer dolláros profi  (nem kis részben az ő fizetésébe rokkant majdnem bele korábbi klubja, az Avellino..), és ilyenformán nagyon nem a valahol 3-4 millió euró közötti költségvetésből ( pár évvel ezelőtt az Olaj is  majdnem ezen a költségszinten volt) Podgorica szintje, és Cole sok helyre mehetett volna, mégis a Podgoricát választotta az Euroliga miatt.

Nekem nagyon pozitív meglepetés a Bayern, és az Euroliga ízét megérezni kezdő Gran Canaria is.

Nagyon komoly hírig lesz itt a play offért.

Előzmény: Gery1978 (1007)